Контраст
Шрифт
Україна єдина #UAРАЗОМ

Увага! Просимо дотримуватися протиепідемічних заходів по профілактиці коронавірусної хвороби.

28.12.2022

Соціалізація військовослужбовців, як ефективна психологічна реабілітація в умовах фізичних захворювань

Для військовослужбовців, що втратили своє здоров‘я у зв’язку з пораненням або навантаженнями військової служби, настає вкрай важкий стан психологічної дезадаптації, бо активна соціальна роль - захисника Батьківщини змінюється на пасивниу роль хворого. 
Соціалізація - це приєднання людини до умов соціального середовища, формування адекватної системи відносин із соціальними об'єктами, рольова пластичність поведінки, інтеграція особистості у соціальні групи, діяльність щодо освоєння стабільних соціальних умов, прийняття норм і цінностей нового соціального середовища, форм соціальної взаємодії. 
Соціалізація може здійснюватись у формі повного підпорядкування вимогам середовища, вимушеного підпорядкування вимогам середовища та свідомого й добровільного прийняття норм та цінностей середовища на основі особистісної солідарності з ними.
Продуктивна інтеграція в соціум пов'язана з прийняттям індивідом різних соціальних ролей, адекватним відображенням себе і своїх соціальних зв'язків. Вона відіграє вирішальну роль в соціалізації особистості. Порушення соціалізації може привести до асоціальної поведінки, маргінальністі,  алкоголізму, наркоманії. 
Враховуючи те, що соціалізація та продуктивна  адаптація до умов і обставин свого фізичного стану є вкрай важливою для активної людини, психологи Центру проводять реабілітаційну роботу, спрямовану на пошук  реальних засобів адаптації військовослужбовців до реальних обставин сучасного життя поза межами військової служби.

(с) 2024

Запис до лікаря